Tandvård i Uppsala

Välkommen till Tandläkarhuset I Uppsala AB

Välkommen till din personliga
tandläkare i Uppsala

Jag och min fru Zhila driver kliniken på Kungsgatan 43 och hjälper bland annat till med dentoalveolära operativa ingrepp som sinuslyft, operativ avlägsnande av visdomständer, implantat operationer (hel käke/ singlar), frenulumplastik mm

Vi hanterar tandvårdsrädsla

Vi har lång erfarenhet av tandvårdsrädda patienter och vet vikten av att låta allt ta den tid det behöver. Du får gärna kontakta oss så kan vi planera in ett samtal där vi går igenom en behandling och vad vi behöver göra.

Tillsammans ska vi hitta ett sätt som känns bra!

Fast protetik

Kronor och broar kan ersätta en eller flera skadade eller saknade tänder. De ser ut och fungerar som dina vanliga tänder. En bro omfattar flera tänder, en krona omfattar en tand.

Läs mer om protetik

Implantat

Implantat är idag den bästa tekniken för att skapa nya konstgjorda tänder. Har du förlorat flera tänder kan implantatet också användas för att fästa andra typer av tandersättningar.

Läs mer om implantat

Allmänkirurgi

Vi tar emot remiss samt utför alla typ av dentoalveolära operativa ingrepp som
sinuslyft, operativ avlägsnande av visdomständer, frenulumplastik mm.

Läs mer om allmänkirurgi

Apnéskena

En snarkskena (apnéskena) kan vara en lösning för den som lider av snarkning och/eller andningsuppehåll. Man själv tar kontakt med sin läkare för att sedan skickas på en sömnutredning. Därefter utreds det om man behöver en apnéskena eller en C-PAP för att få hjälp med sina snarkningar/sömnbesvär. Vi tar emot remiss och Apnéskenan framställs med stor precision för att den skall passa just ditt bett.

Läs mer om Snarkskena

Bettskena

Att pressa eller gnissla tänder är normalt och kan förvärras av stress. Om du ofta vaknar med huvudvärk och ömma käkar eller om du biter ihop hårt under dagen, ska du tala med oss.

Läs mer om bettskena

Rotfyllning

I varje frisk tand finns en rotkanal med en tandpulpa.
Tandpulpan består av blodkärl och nervvävnad.
Ibland kan pulpan skadas p.g.a. olika anledningar.
Rotbehandling innebär att den skadade vävnaden tas
bort och rotkanalerna fylls igen.

Läs mer om rotfyllning